Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Dynamic TC úszóverseny
2017.03.18.
Versenykiírás

Berta Tibor emlékverseny 2016

2016. szeptember 18-án (vasárnap a Sportcsarnoknál) évzáró családi és baráti váltó duatlon verseny Szekszárdon.

Gyertek versenyre !!!

Részletek ide kattintva.

AZ EURÓPAI SPORTHÉT HIVATALOS ESEMÉNYE !

Berta Tibor emlékverseny

2015. szeptember 26-án évzáró családi és baráti váltó triatlon verseny Szekszárdon.

Gyertek, csapassunk egy jót az ismert pályán !!!

Részletek ide kattintva.

AZ EURÓPAI SPORTHÉT HIVATALOS ESEMÉNYE !

Sport XXI. aquatlon megyei döntő és Nyílt verseny
2015.03.29.
Versenykiírás

Dynamic TC házi úszóverseny
2015.02.28.
Versenykiírás

Évvégi mókás úszóváltó (2014.12.30)
Megvolt az évvégi váltó, melyben Klubbunk tagjai, hozzátartozók, barátok, uszodai ismerősök is részt vehettek. Szupi kis csapat jött össze, remek volt a hangulat. 2-szer 6 fős csapatok szelték a hullámokat. 1 hosszos menetekben kellett kiadniuk az emberkéknek a lelküket a csapatért, nyomni kellett a teljes 33m-en. A menetrend az alábbi volt:


- gyors váltó
- hát váltó
- pillangó (már aki tudott pillangózni) váltó
- mell váltó
- labdaveztés vizilabdázó módra
- vizespóló átadásos úszás
- víz alatti ki-mit bír váltószám


A víz alatti versenyszámban minden versenyző sikeresen fel tudott jönni kisebb-nagyobb távolság után a felszínre, életmentő beavatkozásra nem került sor. :-D (Ennek pozitív mondanivalója, hogy a képességeit mindenki ismeri és kontrolálni tudja a testének minden üzenetét.)

Mindkét csapat a dobogón végzett, szaloncukit bezsebelték az éríntettek, majd a kismedencében dőzsölt a társaság.

B.U.É.K. mindenkinek !!!

II. BALATONMAN KENESE 70.3
2014.09.13.
Az idén először került megrendezésre a Balatonman Kenese, ahol az ismert "Ironman" táv mellett 70.3 és 40.5 triatlon távon indulhattak a versenyzők. Az indulóknak nem volt olyan szerencséjük, mint a Tolna megyei duatlon diákolimpia résztvevőinek, szakadt az eső, mely sok fejtörést okozott a szervezőknek is. Ez volt a "büntetése" két dynamicos sportolónak is, akik - nem mellékesen - letarolták az egész mezőnyt.

A 70 fős férfimezőnyből ifj. Czencz Péter és Módos László közé Barkóczi István Dániel, a Budaörsi TKE versenyzője ékelődött be, aki csak kerékpárban tudta megverni Lacit, de ez sajnos elég volt a végső ezüstéremhez is. Minden elismerésünk Peti és Laci!

1. Czencz Péter 4:22:34
3. Módos László 4:36:08

Klikk a képre!!!IM 70.3 Budapest
2014.08.23.
Még tart a nyár, még tart a triatlon szezon. 2014.08.23-án, szombaton, Magyarországon először rajtol a sokak által nagyon várt IRONMAN 70.3 BUDAPEST.
Az 1.9 kilométer úszásból, 90 kilométer kerékpározásból és 21.1 kilométer futásból álló féltávú IRONMAN versenyen a következő sportolók indulnak a Dynamic TC-től:

ifj. Czencz Péter
Czencz Péter
Kárpáti József
Lukács Ákos
Módos László
Szilágyi Péter

Drukkolunk mindenkinek!

Regionális Triatlon Bajnokság

EMMI Triatlon Diákolimpia Tolna,
Somogy és Baranya megyei „A”, és „B”
kategóriás Regionális Döntő és
Nyílt verseny,
Baráti, családi, sport és céges váltó


2014. j ú n i u s 07.


További információk a versenyről: i t t

1500 m-es házi úszóverseny

2014.03.01. (szombat)
Rajt: 10:00
Helyszín: Szekszárdi uszoda

A verseny célja, hogy biztosítsunk lehetőséget sportolóinknak annak felmérésére, hogy hol tartanak felkészültségben, illetve versenyzési, sportolási lehetőség minden Dynamic TC tagnak és az egyesület pártolóinak. A táv bármilyen úszásnemben teljesíthető.

Nevezés: hogy kellőképpen fel tudjunk készülni a várható létszámra, kérünk mindenkit, hogy legkésőbb 2014.02.26-án (szerda) éjfélig jelezze a lenti elektronikus címen részvételi szándékát szintidő megadásával!

Verseny menete: a versenyzők két pályán úsznak, kettesével/hármasával: egy sáv felnőtt, egy sáv utánpótlás beosztásban. Legkésőbb 11:00 óra után az uszoda leterheltségétől függően növeljük pályák, vagy a pályánkénti indulók számát. Bemelegítés: 09:00 órától, pályabeosztás 9:30-tól, az első rajt időpontja: 10.00.

Korcsoportok, értékelés, díjazás: a versenyen nem jelölünk ki korcsoportokat, a versenynek nem lesznek helyezettei, minden induló teljesítményét oklevéllel díjazzuk, amelyen feltüntetjük az eredményét. Az oklevelek átadása azt követően 10 percen belül történik, hogy az utolsó úszó befejezte a távot.

Költségek: nevezési díj és egyéb költség nincs, az uszodai belépés a Dynamic TC kontingensének terhére történik a szokásos aláírással.

nevezés: szelne.agnes@dynamictc.hu

Dél-dunántúli Regionális Triatlon verseny
Versenykiírás a képrekattintva érhető el!

Várható eső sem riasztotta el a gyerekeket!

A zord márciusi időjárás után aggódva szemlélték a szervezők, mit jósolnak a meteorológusok 2013. április 6-ra. Bár az égi áldás szerencsére elmaradt, az még komoly fejtörést okozott, hogy a versenyzők hogy jutnak el az Atlétikai Centrumban levő rekortán futópályára, ugyanis napok óta szinte teljes környezete víz alatt állt, és sártenger volt. A várható esős, szeles idő ellenére – az elmúlt évek viszonylatában – rekord számú, több mint 70 előnevezés érkezett.


A Sport XXI. utánpótlás korosztály aquatlon versenyét Tolna megyében 2010. óta a bonyhádi Anonym Triatlon és Szabadidő Sportegyesület, illetve a szekszárdi Dynamic Triatlon Club rendezi meg felváltva és mivel csekélyszámú érintett korosztályú sportolókkal rendelkeznek, minden alkalommal meghirdetik sportágon kívüliek számára is. Az utóbbinak nem titkolt célja a sportegyesületek utánpótlásának biztosítása is, melyet az idei rendező, Dynamic Triatlon Club ez alkalommal különös módon kívánt megerősíteni. A versenyre való felhívás nemcsak a gyerekeknek szólt, de bevonta a szekszárdi általános iskolák testnevelő tanárjait is azzal, hogy a legtöbb gyereket nevező tanárnak egy Samsung márkájú mikrohullámsütőt ígért. A háztartási berendezés még tavaly került az egyesület tulajdonába, a Samsung cég „SmartSport a Gyermekekért” elnevezésű akció keretén belül, és az egyesület vezetői úgy gondolták, hogy ezzel a megoldással tökéletesen teljesítik az adományozó cég célját is. A verseny végén összesítéskor fény derült arra is, hogy Hammer Mária, a Garay János Általános Iskola tanára lett boldog tulajdonosa a mikrohullámsütőnek. A díj átadásakor Marika megjegyezte, hogy gondoskodik arról, hogy a mikrohullámsütő jó helyre kerüljön, és továbbra is gyerekek érdekeit szolgálja.


A két helyszínen – városi uszodában és az Atlétikai Centrumban zajló verseny - kiváló hangulatban telt, a gyerekeket egyáltalán nem zavarta a hűvös időjárás. Érkeztek versenyzők Tevelről, Tamásiból és Bátaszékről, sőt megyén kívülről is: a bajai Mogyi SE utánpótlás versenyzői is nálunk teljesítették a távot.


A Dynamic Triatlon Club elkötelezett híve a szabadidősportnak, ezért felnőttek számára is lehetőséget adott szervezett formában sportolásra, a nyílt versenyre bárki jelentkezhetett megkötés nélkül. Rekordszámú nevezés és meglepő fordulatok jellemezték a felnőttek versenyét.


Eredmények ITT!!!

További képek:

Képek-1 és Képek-2

Dynamic TC házi úszóverseny


A verseny célja, hogy biztosítsunk lehetőséget sportolóinknak annak felmérésére, hogy hol tartanak a nyári versenyekre való felkészültségben, illetve versenyzési, sportolási lehetőség minden Dynamic TC tagnak és az egyesület pártolóinak. A táv bármilyen úszásnemben teljesíthető.


Nevezés: hogy kellőképpen fel tudjunk készülni a várható létszámra, kérünk mindenkit, hogy 2013.02.14-én éjfélig jelezze a lenti elektronikus címen részvételi szándékát! Helyszíni nevezést csak akkor fogadunk el, ha reális esély van rá, hogy délig le tudjuk folytatni a versenyt.


Verseny menete: a versenyzők két pályán úsznak, kettesével. Amennyiben a várható létszám 20 fő fölé emelkedik, az uszoda leterheltségétől függően növeljük pályák, vagy a pályánkénti indulók számát. Pályabeosztás és bemelegítés: 09:00 órától, az első rajt időpontja: 09.30.


Korcsoportok, értékelés, díjazás: a versenyen nem jelölünk ki korcsoportokat, a versenynek nem lesznek helyezettei, minden induló teljesítményét oklevéllel díjazzuk, amelyen feltűntetjük az eredményét. Az oklevelek átadása azt követően 15 percen belül történik, hogy az utolsó úszó befejezte az távot.


Költségek: nevezési díj és egyéb költség nincs, az uszodai belépés a Dynamic TC kontingensének terhére történik a szokásos aláírással.


További információ: Szélné Bajor Ágnes, szelne.agnes@dynamictc.hu.


Évvégi mókás úszóváltó (2012.12.29)


Hagyományosan megrendeztük az évvégi váltó"versenyünket" melyben Klubbunk tagjai, hozzátartozók, barátok, uszodai ismerősök is részt vehettek. A hangulatra nem volt panasz már a 3-szor 7 fős csapattagok kiválasztásánál sem. Az elején leszögeztük, hogy minden versenyszámban minden embernek csak kemény 1 hosszt, azaz ember feletti 33m-t kell teljesíteni. Aztán jöhetettek az összecsapások az alábbi, a Nemzeközi Olimpiai Bizottság által elfogadott versenyszámokban:


- gyors váltó
- hát váltó
- pillangó váltó
- mell váltó
- labdaveztés vizilabdázó módra
- lábgumi átadásos úszás
- tutajA tutaj versenyszámban csupán az edzett testeink miatt nem hallt bele senki, pedig többségünk 30m után már-már tolatott, mint sem előre felé haladt volna. Roppant mókás volt az egyének szenvedése, persze csak annak, aki már végzett. :-D


A megerőltetések befejeztével kihírdetésre került a dobogó 3 helyezettje, majd a versenyen felhalmozódott feszültésgeket a jóval melegebb kismedencében vezettük le (némely önzetlen csapattag által biztosított ) mandarin, szaloncukor, üdítő és szilveszter előtti pezsgő társaságában.

További képek itt.


6 órás spinning !!!


Üdvözletem Mindenkinek!


Úgy vélem, hogy mindenkinek tudnia kell, hogy Posta Endre mit is szervezett 2012.12.29-én, a "Két ünnep közötti sportmulatságok" néven meghirdetett második eseményén.
Bandi már 2011/2012 téli fordulóján is tartott a Dynamic TC felnőttjeinek spinning edzést, ami - nyílván nem én vagyok a felavatott szakértő - de nagyon sokat segített a téli "mozgáslehetőségek" állapot növelésében.


Csillag Balázsnak és Bandinak köszönhetően 2012. novemberétől folytattuk az edzést, amikor is december közepén Bandi váratlanul előállt azzal az ötlettel, hogy mi lenne, ha csatlakoznánk a Balatonman csapatához és mi is megcsinálnák a 6 órás spinninget. Lenne kivetítő, amin ironmanes, meg tökrejó más filmet nézhetnénk, meg skype, amin keresztül csatlakoznánk a Balatonman csapatához, meg mittoménmi és akkor milyen jó lenne (ez azért hosszabban és szakszerűbben hangzott, csak most nem bírnám szó szerint visszaadni). Volt aki fellelkesült, volt aki rosszul lett az ötlettől, de Bandi nem tágított és kijelölte az időpontot is (csak a skype és a kivetítő maradt el): start 9 órakor és megállás nélkül a végcél 15 óra.


A lehetőséghez képest felkészültünk a nagy napra, és mivel a képességek és vállalkozókedvek nagyon eltértek, a hat órán keresztüli tekerés akár váltóban való teljesítéssel került meghirdetésre. A cél az volt, hogy egy gép se maradjon csendben ha már egyszer megkezdte a hat órát, így 4-2-1 órás tekerések voltak a teljes hat óra mellett. Sérülés teljes mértékben kizárt volt, tekintettel arra, hogy a többség még vagy a szabadban is bicajozott november végéig, vagy spinning edzésre járt a korábbi hetekben, így a legnagyobb fájdalom - bárkiről is legyen szó - a hátsó fertályt érte.


A legnagyobb elismerés a hat órán át tekerőket illeti:

Posta Endre
Arató Csilla
Mátyás Kristóf
Breuer-Orbán Károly
Zákányi József


Le a kalappal a négy órások előtt:

Aratóné Csilla
Győrfi András


Aztán a két órások:

Zákányi Tamás, Schranz Robi, Arató Gabi, Czencz Péter id., Frey Tímea, Klem Zsolt, Kárpáti József, Czencz Éva, Szélné B. Ági, Dohóczki Sándor, Bertlinger Tímea, Posta Bandi nej


Az egy órások:

Szabó Ivett, Zákányi Eszter


És a szuper csapat, a Pap fiúk, aki felváltva hat órán keresztül 1-1, összesen három órát tekertek: Pap Laci és Pap Andris.


Nehéz lenne végigmesélni azt a majd (bemelegítéssel és levezetéssel együtt) hét órát, amit végigvigyorgott, időnként szenvedett az ember, de hogy nagyon nagy élmény volt az biztos! Külön felüdülést jelentett a táncos lányok műsora, amin reggeltől kezdve dolgozott Bandi, de végül is Klem Zsolté az érdem, hogy a lányok beadták a derekukat, no meg a CD-t, amire táncoltak.

További szöveg helyett "beszéljenek" felvételek és a vidók!Nagyításért klikk a képekre! További képek a galériában!

Köszi Bandi, nagy voltál! :-)


Szélné B. Ági

További képek itt és itt.


Hóban (vagy sem) futás (2012.12.27.)


Közös futóedzést szervezett Kárpáti Józsi klubtársunk a Borvidék félmaratonról elhíresült szekszárdi dombok közé. Több féle távban lehetett "megmérettetni" egészen a 16 km hosszú távig.


Ráadásként, a befutót követően fincsi kalóriapótlásra is lehetőség volt a Kárpáti rezidancián, ami kicsit felélesztette az elfáradt végtagokat. A képeken virtuálisan végigkövethető az edzések mikéntje.

További képek itt.


20 ÉVES A DYNAMIC !!!
Kedves egykor és még most is aktív dynamicos sporttársam!


2012. október 20-án tartjuk idén a Berta Tibor családi triatlon váltó versenyt a Szekszárdi városi uszodában, melyre szeretettel meghívlak. Gyere Te is, tegyél próbát családoddal, barátaiddal váltóban! És ne menj haza eredményhirdetés után, mert utána jön, ami még nem volt!


20 éves a Dynamic Triatlon Club, ünnepeljünk együtt!


Vagyis más szavakkal ezennel meghívlak szeretettel és tisztelettel egyesületünk fennállásának 20 éves évfordulójára! Ha van kedved indulni a versenyen, az nagyon jó lenne, de ha inkább csak beszélgetnél az egykori sporttársaiddal azt is elfogadjuk.


Az ünnepélyes megnyitót 12.30-kor tartjuk a Szekszárdi városi uszoda klub szobájában, melyet egy finom pörkölt ebéd és hozzá jó szekszárdi bor kísér.


Annak érdekében, hogy megfelelően fel tudjunk készülni az eseményre, kérjük mielőbb, de legkésőbb 2012.10.17-ig (szerda) jelezz vissza, hogy számíthatunk rád!


Üdvözlettel, Szélné Bajor Ágnes, Dynamic Triatlon Club


Verseny a strandon
Remek időben, nagyszerű látogatottság mellett rendezték meg a Szekszárdi Fürdő Triatlont. A gyönyörű napsütés és a diákolimpia Tolna megyei versenye rengeteg kíváncsiskodót hozott a strand nyitására.


A nagyszerűen szervezett, több mint nyolcvan főt a startvonal mögé csalogató rendezvényre egész Tolna megyéből jöttek az ifjú triatlonosok. Összesen öt korcsoportra osztották az utánpótlás-versenyzőket, melyek közül a legkisebbek, a újonc 1-es kategória versenyzői voltak a legtöbben. Ezt a bátaszéki Mattenheim Bálint nyerte meg több, mint fél perccel. Nem véletlen, hogy szülővárosában már ki is tüntették, úszótudománya kiemelkedő a korosztályához képest.


Egy korosztállyal feljebb remek párviadalt vívott egymással két tízéves ifjonc, Storozynszki Donát, a Mogyi SE Baja-Pécs és Bárdos Gergő, a Helix Komló versenyzője. Végül csak a befutó döntött kettejük között. A több, mint 16 perces pályán tíz másodperc szinte karnyújtásnyi távolság…


A lányoknál annál jobban elhúzott a mezőnytől Hangya Adrienn. A két hónappal ezelőtti Tolna megyei aquatlon győztese most is bemutatta tehetségét, több mint két percet vert a második Tumpek Fannira. Nagy jövő várhat Adriennre, ha minden vetélytársát ennyivel előzi, az Anonym Bonyhád versenyzője szinte egy korosztállyal riválisai előtt jár a fejlődésben.


Hasonló előnnyel nyerte Horváth Hanna és Czigány András is saját versenyszámát. A bajai versenyzők másfél, illetve hét (!) perccel érkeztek a célba vetélytársaik előtt, győzelmükhöz kétség sem férhetett. A Héraklész-program tagjai alaposan ráijesztettek a mezőnyre: a két hét múlva esedékes országos diákolimpia döntőire készen állnak…


Forrás:www.utanpotlassport.hu
Diákolimpia görögös időben
Csak két hete derült ki, hogy idén Baja helyett Fadd-Domboriban kerül sor a triatlon diákolimpia országos döntőjére, de a késői időpont- és helyszínváltozás ellenére is nagyszerű versenyt bonyolított le a szövetség a helyi Dynamic TC segítségével.


A Szélné Bajor Ágnes vezette rendezőség a homokos strand derékig érő vízében jelölte ki az úszás résztávját, a versenyző gyerekekre pedig közvetlen közelről az Óceán Könnyűbúvár SE búvármentői vigyáztak. Hogy a parton is biztonságosan kerékpározzanak az ifjak, arról a Tolna Megyei Rendőrkapitányság motorosrendőrei gondoskodtak.


A versenyt két kategóriában értékelte a zsűri, külön-külön jegyezték fel a teljesen amatőrök, illetve a versenyengedéllyel rendelkezők eredményeit. Volt is elég dolguk, mivel körülbelül ötszáz diák nevezett. Éberségükre már az első futamban, a 2003-2004-es születésűek újonckategóriájában szükség volt. A Bakó Huba és Tóth Tamás közötti különbséget azonban tucatnyi sasszemű gólbíró közül egy sem tudta volna megmondani, így végül holtversenyben végeztek az első helyen. Később hasonlóan szoros lett a befutó a fiúknál a harmadik korcsoportban, ahol Ferenc Ábel és Dévay Zsombor, valamint az összevont junior-ifi mezőnyben, ahol Tarnai László és Bicsák Bence között is a befutóra tartalékolt energia döntött, mindkét esetben két másodperc volt az arany- és az ezüstérmes közt.


Ezzel ellentétben a lányoknál már nagyobbak voltak a különbségek, a serdülőknél például Csák Panna több, mint egy perccel verte meg Ferenci Annát és többi vetélytársát a 300 méter úszás, 8 km kerékpár, 2 km futás távon. De aki esetleg nem győztesként futott be, annak is eszébe juthatott a klasszikus mondás aktualizált változata: ebben a görög tengerparti hőséget idéző időben minden résztvevő győztes volt!


Forrás:www.utanpotlassport.hu
Két ezüstöt nyertek a Tolna megyeiek Fadd-Domboriban
Triatlontól volt hangos nem régen Fadd-Dombori. Néhány nyaraló bizonyára ijedten kapott naptára után, mondván a Sportolna Triatlon Fesztivált augusztusban szokták rendezni.


Ez alkalommal az országos triatlon diákolimpiát rendeztek a kedvelt üdülőfaluban. A technikai okok miatt eredetileg Bajára tervezett versenyt bravúrosan rövid idő alatt szervezte meg a Magyar Triatlon Szövetség, a helybéli triatlonosok, a Dynamic TC segítségével.


Az országos diákolimpián a megyei döntőkön legjobb elért mintegy 500 diák vett részt, ahol külön értékelték az érvényes versenyengedéllyel nem rendelkező diákokat (B kategória) a rendszeresen triatlonozóktól (A kategória).


A szervező bizottság különös figyelmet fordított a biztonságra, ezért az úszás résztávot minden korcsoportnak a kis strand homokos talajú, biztonságos vízmélységű területén jelölték ki, ahol bármikor megállhatott verseny közben az esetleg bizonytalan úszó.


A pici csemetéjükért aggódó szülőket pedig Óceán Könnyűbúvár SE speciális búvármentők látványa nyugtatta meg, akik motorcsónakjukban felügyelték a versenyt. A Tolna Megyei Rendőrkapitányság motoros rendőröket biztosított, akik szakszerűen oldották meg az útlezárásokat és a különböző kerékpáros futamok felvezetését is.


Földesi Gyula, a Tolna Megyei Diáksport Tanács titkára elégedetten szemlélte a „forgalmat”: a megyéből ezúttal rekordszámú nevezés érkezett. A Tolna megyeiek két ezüstöt (Pápai János, Garay János Gimnázium, illetve Mattenheim Bálint, Kanizsai Dorottya Általános Iskola), csapatban pedig egy hatodik helyet (Gyakorló Általános Iskola) szereztek.


Mattenheim Bálint ezüstérmes

Nagyításért klikk a képre!


Tolna megyei versenyzők eredményei:
I. korcsoport (B), fiúk:

2. Mattenheim Bálint (Kanizsai Dorottya Általános Iskola, Bátaszék),
8. Török Zsolt (Gyakorló Általános Iskola, Szekszárd),
15. Kőműves Soma (Gyakorló Általános Iskola, Szekszárd),
18. Datner Bálint (Gyakorló Általános Iskola, Szekszárd),
21. Sebestyén Tamás (Dienes Általános Iskola, Szekszárd),
22. Sefcsik Máté (Gyakorló Általános Iskola, Szekszárd).
Lányok:
5. Pápai Anna (Dienes Általános Iskola, Szekszárd),
11. Bakos Luca Edina (Gyakorló Általános Iskola, Szekszárd).
II. korcsoport (A), lányok:
8. Hangya Adrien (BONI, Bonyhád),
26. Tumpek Fanni (Gyakorló Általános Iskola, Szekszárd).
II. korcsoport (B):
15. Bakos Klaudia (Gyakorló Általános Iskola, Szekszárd).
III. korcsoport (A):
14. Arató Balázs (Garay Általános Iskola, Szekszárd).
IV. korcsoport (A):
9. Oberling Krisztián (BONI, Bonyhád),
17. Csótár Máté (Garay Általános Iskola, Szekszárd),
24. Vólent Balázs (Katolikus Általános Iskola),
16. Zákányi Eszter (Dienes Általános Iskola, Szekszárd).
V. korcsoport (B):
2. Pápai János (Garay János Gimnázium, Szekszárd).
I. korcsoport, csapateredmény:
6. Gyakorló Általános Iskola (Török Zsolt, Kőműves Soma, Datner Bálint).
Kábítószerellenes világnap
A Kábítószerellenes Világnap szekszárdi rendezvényeit ebben az évben a Szent Erzsébet Caritas RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat szervezi és koordinálja. Klikk a szórólapra!
Kábítószerellenes Világnap Szórólapja
Anya, ez nagyon jó volt!
A 2012.06.02-án megrendezett Tolna megyei triatlon diák/utánpótlás olimpia és nyílt verseny a Szekszárdi Fürdő Triatlon főcímet kapta abból az alkalomból, hogy a verseny egyben a Fürdő nyitóműsora is volt.


Az idén megalakulásának 20. évfordulóját ünneplő Dynamic Triatlon Club több szempont alapján döntött úgy, hogy 2012-ben vállalja a triatlon megyei bajnokság megszervezését is az aquatlon és a duatlon mellett: az alapvető feladaton kívül, hogy lehetőséget biztosítson saját és más tolna megyei triatlon egyesület fiataljainak megyei megmérettetésre, fontos szempont volt, hogy megismertessük Szekszárd lakosságával a triatlont és minél több fiatalt tudjunk bevonni ebbe a szép sportágba. A Szekszárdi Fürdő sportmedencéje lehetővé tette, hogy „behozzuk” a városba, az egyébként szabadvizek mellett megrendezésre kerülő triatlon versenyt. Tolna megyében két ilyen lehetőség is van, Fadd-Domboriban és Szálkán. Mind a kettő szabadtéri strand kiváló, Szálkán két, Fadd-Domboriban már 27 alkalommal rendeztek megyei és országos triatlon versenyt, azonban a várostól messze vannak és május vége – június elején még eléggé hűvös a víz ahhoz, hogy szabadidős sportolók, gyerekek nekivágjanak egy ismeretlen versenynek. A verseny nyílt volt abból a szempontból, hogy szívesen vártuk megyén kívüliek jelentkezését is. Egy ilyen verseny megszervezése rengeteg időbe és pénzbe kerül, nem véletlen, hogy nem rendezi meg minden megye a bajnokságot, ezért biztosak voltunk abban, hogy más megyéből is érkeznek hozzánk fiatalok, felnőttek. Az idén Baranya és Bács-Kiskun megye négy sportklubja adta le nevezését: Mogyi SE Baja-Pécs, Pécsi Triatlon Klub, Uni Sport Klub, Pécs és a Hélix SE Komló, de érkeztek versenyzők Budapestről, Győrből is.


A verseny nagyon jól sikerült, 73 fő egyéni és 42 váltó állt rajthoz, összesen 199 fő. A gyerekek kategóriájában külön értékeltük a kezdőket („B”) és a profikat („A”), illetve a nem tolna megyei indulókat („T”), felnőttek esetében viszont nem tettünk ilyen megkülönböztetést. A kezdők díjazását a Tolna Megyei Diáksport Tanács biztosította. A váltókat cégek, sportegyesületek, családok és baráti társaságok számára hirdettük meg, az utóbbit két csoportra osztva: 60 év alatti és feletti összéletkor alapján. Mind a négy kategóriában a legjobb csapatot vándorserleggel jutalmaztuk, amely egyben záloga is a folytatásnak. A verseny megrendezése és levezetése nagyon sok feladattal, izgalommal és törődéssel jár, de ha tudjuk, hogy jól érezték magukat a résztvevők az sokat töröl a fáradtságérzeten. Mint ahogy záró munkálatok alatt egy kisfiú hangja csilingelte túl a Fürdő hangszóróját: „Anya, ez nagyon jó volt!”


Reméljük, több versenyző is hasonló gondolatokkal búcsúzott az I. Szekszárdi Fürdő Triatlontól!


E R E D M É N Y E K


Véradási lehetőség !!!
Tisztelt Elnök Asszony/Úr!
Mellékelve küldöm Horváth István polgármester úr levelét további szíves felhasználás céljából! Tisztelettel kérem, hogy 2012. március 30-ig e-mail-ban jelezze felém (asztia@szekszard.hu), hogy az egyesületből hányan tudnak részt venni a véradáson!
Köszönettel!
Asztalos Adrienn
SZMJV PH sport- és ifjúsági referens
Tel: 74/504-175

Hivatalos kiírásért kattints a képre!

Véradás
Klem Zsolt Tolna Megye év triatlonistája 2011-ben!
Huszonhat sportág ötven sportolója és harminckilenc edző vehetett át elismerést tavalyi teljesítményük jutalmazásaként.
Triatlon sportágban 2011. évben Klem Zsolt, a Dynamic TC sportolója volt a legeredményesebb. A díjat átadta: Gaál László, Tolna Megyei Sportszövetségek Szövetsége elnöke.

Zsolt Eredményei:
- Duatlon OB 1. hely (rövidtáv)
- Pedagógus OB 1. hely
- Halasi Triatlon 1. hely
- Duatlon Amatőr Kupa ranglista 2. hely

Az ünnepségen dr. Puskás Imre, a megyei közgyűlés elnöke megemlítette, hogy az idén olimpiai évet írunk, így sport szempontjából különös izgalmak elé nézünk, de hangsúlyozta, hogy most a közelmúlt eredményei a legfontosabbak, hiszen az előző évben kiemelkedő eredményt nyújtó Tolna megyei sportolókat köszöntjük. Beszédében az elnök azt is hangsúlyozta, hogy az egyéni teljesítmények mögött mindig ott van egy egyesület, egy szakosztály, az edzők és a család, ezért hála illeti őket is.

Klem Zsolt a díjátadón
Véradás Mikulás napján
Szekszárd Megyei Város Önkormányzata és a Vöröskereszt Tolna Megyei Szervezete
véradást
szervez Mikulás napján, melyre meghívják és várják a megyeszékhely valamennyi sportegyesületének edzőit, sportvezetőit, felnőtt versenyzőit.

Aki a klubból szeretne vért adni, mielőbb jelezze Szélné Bajor Áginak !!!

Hivatalos kiírásért kattints a képre!

Véradás
Berta Tibor emlékverseny

2010. október 15-én évzáró családi és baráti váltó triatlon verseny Szekszárdon.

Részletek a Versenynaptárban található linken.

Kihívás napja, 2011.05.18., Szekszárd
Az idén Szekszárd Városi Sport- és Szabadidőközpont vállalta 2011. május 18-án a Kihívás Napja megszervezését.

Pista bácsi már két héttel az esemény előtt megkezdte a kampányolást. A Szekszárdi uszoda több hirdetőtábláján is elhelyezte a felhívást sportolni vágyó emberek számára, hogy a Dynamic TC az idén is várja azokat, akik csatlakozni akarnak egyesületünk kezdeményezéséhez, a 0 órától este 9 óráig tartó Non-stop úszáshoz. Bárki jelentkezhetett, aki vállalta hogy legalább egy órán keresztül úszik, akármilyen úszás nemben. A „non-stop itt most azt jelentette, hogy addig senki nem jöhetett ki a vízből, míg a váltótársa meg nem érkezett, és/vagy amíg le nem telt a 60 perc. Volt aki 3-4 km-t is leúszott egy óra alatt, de olyan is előfordult, hogy a bátor vállalkozó a végén már hátúszásnak álcázott lebegéssel várta, hogy teljen már le a 60 perc.

A sportolni vágyók frissítéséről és kalória beviteléről ásványvíz és csokoládé, szőlőcukor formájában a Szekszárd Városi Sport- és Szabadidőközpont gondoskodott, melyet utólag is köszönünk!

Pista bácsi az előzetesen összeállított lánc alapján engedte minden egész órakor vízbe csobbanni az úszókat, illetve folyamatosan regisztrálta, hogy ki, hány hosszt (km-t) úszott. Voltak, akik a non-stop láncba való bekapcsolódás nélkül is vállalták a 60 perces folyamatos úszást, így este kilenc órakor az összesítés alapján 81 fő majd 250km-t úszott a nap folyamán, mellyel 324 x 15percet adtunk városunk teljesítményéhez ( 1 főnek legalább 15 percet kell folyamatosan sportolni). Így az idén is Szekszárd nyerte el a VI. kategóriában (25.000 – 69.999 fő közötti lélekszámú település) az első helyet.

Köszönjük Pista bácsi a szervezést!

Szellős Duatlon, 2011.04.09., Somogyszil
Hát végre eljött az első verseny ideje, végre lehetett nyomnia futás és a kerékpárt is. Neki is kellett feszülni a kerékpárnak, mivel elképesztő nagy szélben kellett tekerni a bátor próbálkozóknak. Szerencsénkre a időjárás hőmérsékletével és naposságával nem volt gond, csupán a levegőmolekulák vízszintes sebessége miatt lehetett cseppet morcos a kedves versenyző.
Eme probléma még futáson nem igazán jelentkezett, de a 2. számban már kaptunk némi ízelítőt, hogyan is néz ki, ha az ember éppen szembeszélben teker. A maximális sebességem akkor amikor kész álom volt a kerákpározás, azaz hátszélben 63,8 km/h volt, de a fordító után már sírhatnékom támadt. Ekkor ugyanis megszakadva produkáltam a 20km/h-t. Idén összesen megtett 250km-rel a lábamban nem mondhatnám, hogy élmény volt kerózni. Viszont az évek munkája nem múlik el nyomtalanul és azért görcsmentesen sikerült a távot abszolválni. Ráadásul, mint kiderül az amatőr kupa bevezetésével, még ha nem is OB futam volt, 5 évenkénti bontásban értékelték a versenyzőket.
Eme korcsoportos bontásnak köszönhetően a 30-34 évesek között behúztam a 2. helyet. Az időeredményem volt már jobb és rosszabb is, de az idő is volt már kegyesebb hozzám. Hozzám hasonlóan Klem Zsolti is ezüstérmes pozicíót szerzett magának, de ellentétben velem, Ő nem elégedett meg a versenyen kapott szembeszéllel, mert Ő kerékpárral, Tolnáról érkezett a verseny helyszínére. A hazautat már azért nem merte bevállalni. :--))) Érthetetlen.
Így a versenyszezon elején, kevés kerékpár kilométerrel a lábunkban úgy érzem, elég jól szerepeltünk, habár a Szél bálint és a Zákányi Tomi egy szeles versenyre sokkal alkalmasabb ruházatban valószínűleg kicsit jobban is teljesíthettek volna.

Folyt. köv. (a brutális) Borvidék-félmaratonon és az idei első triatlonomon Balatonfüreden.

Arató Csilla Somogyszilen. Szél Bálint Somogyszilen. Zákányi Tomi Somogyszilen. Mészáros Laci Somogyszilen. Klem Zsolti Somogyszilen.
Nagyításért klikk a képekre! További képek a galériában!

Téli Triatlon OB, 2011.02.27., Galyatető
Az elmúlt hétvégén Galyatetőn rendezte meg Tóth Viktor és lelkes csapata a Téli Triatlon Országos Bajnokságot, ahol a Felnőtt4 kategóriában egyesületünk sportolója, Posta Endre szerezte meg a dobogó legfelső fokát.

A bajnok beszámolója a versenyről:

"Igazi téli pályán és csodálatos napsütésben, 7km futás, 7 Km hegyikerékpár, 10km sífutás volt a táv. A hangulat és a zöldségleves forróra, a 30cm-es hó kissé hűvösre sikerült. A helyi erők mindenkinek segítettek az otthonmaradt, vagy nem is létező felszerelés- és hiányos sífutás technika pótlásában. A negyedik körre többen látványosat fejlődtünk, egyre kevesebben estek be az erdőbe a célegyenesben...(volt aki mindig..). A kerékpár pálya csak papíron volt az, mert inkább a futópálya meghosszabbításának éreztük, csak SPD-cipőben, bicajt tolva. Volt pár rész ahol fel lehetett ülni, de komoly technikai tudást követelt az 50-80m gurulós szakasz is. A 30cm-es összefagyott hó összetöredezett a súly alatt, olyan érzés volt, mintha a puha homokban haladnánk. A futásnál nem volt semmi gond, ha nem elöl ment valaki, mert kitaposták az utat, eltévedni sem lehetett. A verseny fantasztikus élmény volt, mindenki sajnálhatja, aki nem jött, az ELTE-POLYTRON elvitte az érmek nagy részét. Remélem jövőre is hasonló körülmények várnak minket, Viktoréknak köszönjük a rendezést!"

Posta Endre a téli triatlonon 1. Posta Endre a téli triatlonon 2. Posta Endre a téli triatlonon 3.
Nagyításért klikk a képekre!
Tolna Megye Legjobb Sportolója 2010
A Tolna Megyei Önkormányzat és a Tolna Megyei Sportszövetségek Szövetsége idén rendhagyó módon a Pécsi Tudományegyetem Illyés Gyula Főiskolai Kar (PTE-IGYFK) új épületének előadó termében rendezte meg Tolna Megye Legjobb Sportolója 2010 díjátadó ünnepségét. A rendezvényen 25 megyei sportág 49 legjobb sportolója, illetve 37 edzője részesült elismerésben.

2010-ben megint egyesületünk sportolói közül kerültek ki a triatlon legjobbjai: Arató Csilla (edzője Sáthy István) és Mészáros László. A díjakat Gergelics István, a Tolna Megyei Triatlon Szövetség titkára adta át.

Gratulálunk sportolóinknak!

Arató Csilla és Mészáros László a díjátadáson Arató Csilla és Mészáros László a díjátadáson
2010. évben I. osztályú minősítést nyert versenyzőink
Sokáig úgy tűnt, hogy 2010-ben csak egy sportolónk, Arató Csilla nyeri el az I. osztályú minősítést és ő is csak duatlon sportágban. Az elit kategória bevezetésével ugyanis az MTSZ változást tervezett minősítési szabályzatában, miszerint a triatlon sportágban, a junior és felnőtt korcsoportban csak az elit kategóriában leigazolt versenyzők közül került volna ki a minősítettek köre. Tekintettel arra, hogy az elit kategóriába való kerülés önkéntes elhatározás, nem pedig érdem alapján történik, ez az elképzelés nem igazán lett volna fair azokkal az amatőr sportolókkal szemben, akik abszolút helyezést tekintve a korábbi rendszer alapján kiérdemelték volna a minősítést.

A napokban véglegesítette az MTSZ a szabályzatot és szerencsére az eredményeik alapján helyet kaptak az amatőr versenyzők is a minősítettek listáján. Így nem szakadt meg Arató Csilla 2005. óta tartó kiemelkedő eredménye sem: mind a két sportágban folyamatosan kiérdemelte az aranyjelvényes, illetve junior korba lépve az I. osztályú minősítést.

Gratulálunk minden 2010-ben I. osztályú minősítést elért versenyzőnknek!
Triatlon:
felnőtt korcsoport: 	Mészáros László
junior korcsoport: 	Arató Csilla
			Csankó Géza
			Gyányi András
			Rigó Boglárka

Duatlon:
junior korcsoport: 	Arató Csilla
2010-es minősített versenyzők
10 éve a Dynamic TC utánpótlás élén
Az emléktál
Klikk a képre!

2010. december 22-én tartotta az utánpótlás csapata a szokásos év végi, karácsonyi ünnepségét a Szekszárdi Sportcsarnokban, melyen részt vettek immár egyetemista sportolóink is.

Ez alkalommal a gyerekek éves munkája, versenyek, táborok felidézésén kívül, egy különleges eseménynek is örülhettünk: immár 10 éve annak, hogy a mindenki által „Pista bácsiként” tisztelt, Sáthy István belefogott a Dynamic Triatlon Club utánpótlás csapatának megszervezésébe. 2000. év folyamán Czencz Péter és Módos Ernő felkérésére vállalta el Pista bácsi, hogy megnyer gyerekeket a triatlon sportág számára és kész hosszú távon foglalkozni velük, remélve, hogy egyszer majd ők is az egyesületünket alapító és hírnevet adó sportolók nyomába lépnek.

10 év alatt összesen mintegy 40 gyerek edzett, és versenyzett Pista bácsi keze alatt. A kezdő lépéseknél csetlő-botló gyerekek közül sajnos ma már kevesen fordulnak elő az edzéseken, de a rá következő években hozzá került gyerekek közül sokan éveken keresztül igen rangos eredményeket értek el országos szintű versenyeken és bajnokságokon, diákolimpiákon, nemcsak triatlon, de duatlon és aquatlon sportágban is.

Ünnepségünkön Gyányiné Irénke, mint az egyik kezdő és még 2010-ben is rajthoz álló Gyányi András anyukája mondott köszönetet Pista bácsinak a sok éves munkájáért és adta át a fenti képen látható ajándékot az elmúlt 10 év alatt egyesületünknél triatlonozó gyerekek és szüleinek nevében.

Együtt örült velünk Czencz Péter, az MTSZ főtitkára is és megköszönte Pista bácsinak, a sok éves együttműködését és az elmúlt években tanúsított lelkes munkáját.

A tányéron mindenki szerepel, (bár Pista bácsi szerint voltak még), aki valaha is a felügyelete alatt sportolt, dolgozott, edzőtáborozott és versenyzett. A gyerekek a hosszú évek alatt nemcsak a sport szeretetét kapták meg Pista bácsitól, de az edzések, táborozások alatt fegyelmet tanultak, és társadalomban való életre felkészülést, mely remélhetőleg a későbbiek során nagyban hozzájárul majd nemcsak a munkájuk sikeres elvégzéséhez, de ''felnőttebb'' korukban az újbóli sportoláshoz is.

Pista bácsi energiája kifogyhatatlan, amit az is bizonyít, hogy a minap kért meg, néznék már utána, hogyan tudnánk további gyerekeket befogni triatlonistának, mert hogy fogytán az utánpótlás. Hát...nehéz ügy, de megpróbáljuk!

Mindenesetre most megragadom újból az alkalmat és ez úton köszönöm meg két fiam nevében is a sok-sok évi munkát, türelmet és kívánok én is kitartást, további sok sikert munkájához!

Szélné Bajor Ágnes

Egyesületünk 2009-2010-es szezon diákolimpiai díjazottjai
2010. december 14-én a szekszárdi Garay János Gimnázium dísztermében a Tolna Megyei Általános Művelődési Központ és a Tolna Megyei Diáksport Tanács hagyományos év végi gáláján 192 diáksportoló kapott díjat abból az alkalomból, hogy sportágában a 2009-10 évben, az országos diákolimpiákon dobogós helyezést ért el.

A diákolimpiák országos döntőinek Tolna megyei helyezettjei között egyesületünk öt junior sportolója is átvehette a megtisztelő kitüntetést:

duatlon diákolimpia: Gyányi András I. helyezett, Rigó Attila, Zákányi Tamás csapat I. helyezett, Arató Csilla III. helyezett

triatlon diákolimpia: Rigó boglárka III. helyezett, Rigó Attila II. helyezett.

1. kép: Czencz Péter, Arató Csilla, Rigó Boglárka
2. kép: Czencz Péter, Arató Csilla, Rigó Boglárka, Zákányi Tamás

Czencz Péter átadó, Rigó Boglárka díjazott, Arató Csilla a háttérben Czencz Péter átadó, Zákányi Tamás díjazott, Rigó Boglárka a háttérben
Klikk a képekre
Berta Tibor emlékverseny

2010. október 16-án lesz megrendezve a szokásos, évzáró családi és baráti váltó triatlon verseny Szekszárdon.

Kicsit és nagyot, fiatalt és öreget szeretettel várunk !!!

VERSENY KIÍRÁS

Dynamikosok uszoda beléptetése 2010. október 1-től
E héten péntektől az alábbiak szerint változik az uszoda használatának rendje. Mind az utánpótláskorú, mind pedig a felnőtt sportolók közös, diákok és felnőttek számára külön-külön bérlettel vehetik igénybe az uszoda szolgáltatásait. Az öltöző kulcsának átvételekor érvényesíti az uszoda személyzete a belépést a ruhatárban elhelyezett bérlet lukasztásával és a sportoló regisztrálásával.


A bérletek igénybevételi lehetősége a következő:
  • utánpótlás (kiscsoport): heti 3 alkalom
  • nagycsoport (junior korcsoport) és felnőtt: heti 4 alkalom
  • vidéki sportolók: heti 1 alkalom.
Az új beléptetés lehetővé teszi, hogy a 2010. őszétől érvényes új uszodalátogatás díj megállapításakor maximálisan figyelembe vehessük a látogatás gyakoriságát, amely jelenleg még ismeretlen az utánpótlás, junior korcsoport, valamint a felnőttek új úszásrendje miatt.
Tolna Megyei Duatlon Diákolimpia Döntő és Nyílt Verseny

2010. szeptember 25-én kerül megrendezésre Szekszárdon a Tolna Megyei Duatlon Diákolimpia döntő, amely egyben nyílt versenyt is biztosít a mozogni kívánó sportbarátoknak.

A szükséges információk az alábbi linken érhetők el:

VERSENY KIÍRÁS

Emléklap a Kihívás napján való sikeres részvételért

Klikk a képre
Szekszárd Polgármesterének köszönőlevele
a Kihívás napján nyújtott aktív közreműködésünkkért

Klikk a képre